Slide 1
.

Η κατάλληλη θεραπεία αντιγήρανσης για το πρόβλημα που σας απασχολεί!

Τι είναι το botox και πώς εφαρμόζεται
Το Botox (ή μποτοξ ή βοτουλινική τοξίνη) είναι ένα φάρμακο που παράγεται από μια φυσική πρωτεΐνη - νευροτοξίνη, την βοτουλινική τοξίνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που περιέχει το botox, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους.

Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που πλέον θεραπεύει και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Υπάρχει και το baby botox ή actor’s botox, στο οποίο χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις φαρμάκου. Είναι επίσης γνωστό και ως micro botox. Συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερης ηλικίας άτομα για να προληφθεί ο σχηματισμός ρυτίδων και να καταφέρουν να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους χωρίς να μειώνονται οι εκφράσεις του προσώπου.

Πού εφαρμόζεται το botox
Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος:

 • Μέτωπο
 • Μεσόφρυο
 • Γύρω από τα Μάτια
 • Βάση της Μύτης
 • Γύρω από το Στόμα
 • Λαιμό
 • Μασχάλες
 • Πέλματα

 

 

Η μέθοδος εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστούν τα εξής:
Ρυτίδες μετώπου
Ρυτίδες μεσοφρύου
Ρυτίδες περιοφθαλμικές και μύτης
Ρυτίδες χειλιών
Γωνίες στόματος
Ανύψωση του πεσμένου φρυδιού
Ημικρανία
Υπεριδρωσία

 

Γιατί να το επιλέξετε;
Σας βοηθάει να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη Σας βοηθάει να αποκτήσετε γεμάτα ζυγωματικά Σας βοηθάει να διορθώσετε τα σημάδια και τις ρυτίδες έκφρασης με βάθος Σας βοηθάει να διορθώσετε την περιοχή γύρω από το στόμα από τις λεγόμενες ρυτίδες γέλιου Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 9+ μήνες Σας παρέχει μεγάλη ασφάλεια σε σχέση με όλη τη διαδικασία & τα αποτελέσματα αυτής Δεν τίθεται θέμα πόνου

 

 

Ποιά είναι τα σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί;

 

 • Ρυτίδες στα χείλια
 • Ρυτίδες στο στόμα
 • Ρυτίδες παρειών
 • Ρυτίδες στο μέτωπο, μεσόφρυο, μάτια
 • Ρυτίδες στο λαιμό
 • Για αύξηση όγκου στα χείλια
 • Για γέμισμα στα ζηγωματικά
 • Για αντιμετώπιση μαύρων κύκλων στα μάτια
 • Για αντιμετώπιση ουλών από ακμή.

 

Εφαρμογή

Tο Yαλουρονικό οξύ αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση και την ανάπλαση δέρματος. Πρόκειται για μια φυσική ουσία με την υφή ενός απαλού τζελ, που μαλακώνει το δέρμα και «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα το οποίο “γεμίζει” τις ρυτίδες από “μέσα”.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος στα μάτια. Αν πάλι θέλετε καλοσχηματισμένα, πλούσια χείλη που να μοιάζουν φυσικά, με λίγες μόνο ανώδυνες μικροενέσεις με υαλουρονικό στα χείλη μπορείτε να τα αποκτήσετε.

Τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαρκούν από έξι μήνες έως έναν χρόνο, ενώ το χαμηλό κόστος της διαδικασίας την καθιστά προσιτή σε όλους. Με το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται ανάρρωση.

Θεραπεία με υαλουρονικο οξύ, κάτω από τα μάτια, τα χείλια και τα ζυγωματικά 

  Τι είναι τα νήματα προσώπου COG, PDO; Τα νήματα είναι απορροφήσιμα και μπαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να βελτιωθεί το πρόσωπο και το περίγραμμά του. Το αποτέλεσμά τους είναι 100% αναστρέψιμο, εν αντιθέσει με το χειρουργικό lifting που δεν είναι.

PDO Τα αναπλαστικά νήματα PDO δεν αναρτούν, αλλά μέσω της βιοδιέγερσης βελτιώνουν την ποιότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Είναι 100% απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Η δράση τους στηρίζεται στη δημιουργία υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς, βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον γίνεται από εκπαιδευμένο γιατρό -δερματολόγο. Αποτελεί την απόλυτη εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε επεμβατικό lifting.

COG Τα νήματα COG (ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος) ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο. Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες παράγοντας νέο κολλαγόνο εσωτερικά, προλαμβάνοντας έτσι τη χαλάρωση και αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα. Μπορούν να εφαρμοστούν στο λαιμό, στις παρειές, προσφέροντας έτσι, τη λύση της μη χειρουργικής αποκατάστασης του περιγράμματος κ.α. Η θεραπεία που θα εφαρμοστεί επιλέγεται από το γιατρό κατά περίπτωση. Ενίοτε μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο τύπων νημάτων για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος και της διάρκειάς του.

Το HIFU είναι μία από τις πιο πρόσφατες, καινοτόμες θεραπείες που αποτελεί εξαιρετική μη επεμβατική εναλλακτική επιλογή του χειρουργικού lifting. Αναδιαμορφώνει το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, με αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό, δίνοντας ξεκούραστη και νεανική όψη.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βασίζεται στη δράση της εστιασμένης διείσδυσης των υπερήχων (U/S) σε βάθος έως και 4,5 mm, δηλαδή, στο βάθος που φτάνει το επεμβατικό facelift.

Αποτελεί μία εντελώς αναίμακτη μέθοδο, χωρίς τομές άρα και χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια. Δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά όργανα, δεν προκαλεί τραυματισμούς, είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής.

Με τη βοήθεια των υψηλής έντασης εστιασμένων υπερήχων (high intensity focused ultrasound) και της θερμότητας που προκαλούν όχι επιφανειακά, αλλά στο βάθος του δέρματος, επιτυγχάνεται η ενίσχυση του υπάρχοντος κολλαγόνου. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία τις φυσικές διεργασίες κολλαγονογένεσης εκ των έσω.

Η δράση των υπερήχων στοχεύει επίσης με ακρίβεια στο επιπολής μυοαπονευρωτικό σύστημα SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System), δηλαδή, τη στιβάδα εκείνη που επεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό facelift για να ανυψώσει και να διορθώσει τον τόνο του χαλαρού δέρματος, συρρικνώνοντας το. Η συρρίκνωση του Smas είναι αυτή που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στην ανόρθωση των ιστών. Με τον ίδιο τρόπο η θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά στις προβληματικές περιοχές και σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα φυσικό και σταδιακό αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης των σημείων όπου εφαρμόζεται.

Η μη επεμβατική θεραπεία lifting high intensity focused ultrasound (HIFU) δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Η δράση του δεν επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, διότι ο υπέρηχος στοχεύει στο βάθος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Επίσης, δεν απαιτεί αναισθησία, ούτε χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.

Η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα άνω των 30 ετών, αφού τότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδωσης . Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος, όπου υπάρχουν χαλάρωση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Συγκεκριμένα, στο περίγραμμα του προσώπου, στα ζυγωματικά, το διπλοσάγονο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία προσώπου, μεσοθεραπεία σώματος, αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες ή Mesopen, θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη και Fillers.

Σε ότι αφορά στο σώμα, το HIFU έχει θεαματικά αποτελέσματα ακόμη και σε “δύσκολες” περιοχές. Με σχετικά λίγες συνεδρίες τα μέχρι πρότινος πτωτικά σημεία όπως πχ οι προσαγωγοί , τα γόνατα ,τα μπράτσα, η κοιλιά και τα πλαϊνά της ανορθώνονται. Εστιάζοντας σε διαφορετικά βάθη ανάλογα με την ανατομία του σημείου εφαρμογής, προκαλείται σύσφιξη τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και της επίπολής περιτονίας . Η διπλή αυτή δράση προάγει το καλύτερο μη επεμβατικό αποτέλεσμα ανόρθωσης.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις: Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρουσιαστεί ήπιος ερεθισμός και ελαφρά ερυθρότητα ή οίδημα, που υποχωρούν σταδιακά στις επόμενες ώρες.

Τα αποτελέσματα της σύσφιξης και της ανόρθωσης του δέρματος είναι εμφανή σε ποσοστό 20% αμέσως μετά τη συνεδρία και συνεχίζουν να βελτιώνονται διαρκώς. Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου είναι σε εξέλιξη και η πλήρης επανόρθωση επιτυγχάνεται μετά από 3 μήνες.

Συχνότητα εφαρμογής: To Hifu είναι μονοθεραπεία δηλαδή γίνεται μία φορά και τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται σε 3 μηνές. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί συνήθως 1 χρόνο μετά.

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου, γνωστή για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος, έχει κερδίσει επάξια τη θέση της ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες μεθόδους θεραπείας της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής.

 

Αποτελέσματα
Οι δράσεις της θεραπείας είναι:

 

 

Βαθιά ενυδάτωση
Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
Πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων
Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων μέσω σύσφιγξης των πόρων
Βελτίωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων των ματιών
Φωτεινότητα και Υγιής όψη στην επιδερμίδα
Ήπια συσφικτική δράση με τη χρήση ειδικών διαλυμάτων σύσφιξης

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας Προσώπου είναι άμεσα ορατά, μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας. Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για την επίτευξή του απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-20 ημερών. Μετά τους 3 πρώτους μήνες, ακολουθεί ο κύκλος συντήρησης ο οποίος περιλαμβάνει επαναληπτικές συνεδρίες ανά 2-6 μήνες, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πού εφαρμόζεται
Σύμφωνα με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, τόσο η απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου, όσο και η μεσοθεραπεία υαλουρονικού και η Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες μπορεί να εφαρμοστούν σε:

 • Πρόσωπο – Μάτια
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια

Με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο, με ουσιαστική και κορυφαία επιστημονική προσέγγιση θέτουμε καθημερινά την επιστήμη και τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και της ποιοτητας ζωής…

Οδοντιατρική

Παρέχουμε εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες. 

  Υποστήριξη

Ρωτήστε μας οποιαδήποτε στιγμή κάτι για τα δόντια σας. 

Θεραπείες Προσώπου

Θεραπείες αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος!