Slide 1
.

Η Υγεία των Δοντιών σας αξίζει την καλύτερη φροντίδα..

 

Εμφυτευματολογία είναι η πλέον εξειδικευμένη επιστήμη αποκατάστασης των απολεσθέντων δοντιών με την βοήθεια των οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα οστεοενσωματουμένα οδοντικά εμφυτεύματα πρωτοεμφανίστηκαν το 1960 από τον P.I Bränemark και την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Göteborg της Σουηδιας. Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα απόλυτα βιοσύμβατο υλικό, που χρησιμοποιείται και από τους ορθοπεδικούς.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

1) ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται από την απώλεια ενός η περισσότερων δοντιών με την κλασσική προσθετική θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ακίνητη (γέφυρα) ή κινητή κατασκευή (μερική οδοντοστοιχία ) η οποία να στηρίζεται σε διπλανά, υγιή πολλές φορές, δόντια τα οποία τροχίζονται και γίνονται έτσι πιο αδύναμα και ευάλωτα. Το κόκκαλο της γνάθου στα σημεία των χαμένων δοντιών σταδιακά απορροφάται αφού λείπει πλέον το ερέθισμα που μεταδιδόταν μέσω της ρίζας τους.
Τα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα με τις ακίνητες κατασκευές επί φυσικών δοντιών είναι βέβαια πολύ ικανοποιητικά αλλά η πρόγνωση τους είναι χειρότερη από τις αντίστοιχες κατασκευές επί εμφυτευμάτων και έτσι η τελική ταλαιπωρία και κόστος για τον ασθενή δεν είναι απαραίτητα μειωμένα.
Η κινητή κατασκευή δίνει πολύ φτωχά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα, είναι δύσκολα ανεκτή από τον ασθενή, στα σημεία που ακουμπά στα ούλα επιτείνει την απορρόφηση του οστού και έχει στατιστικά φανεί ότι ένα 30% των γειτονικών δοντιών σε μία κινητή προσθετική παρουσιάζουν προβλήματα μέσα σε μία επταετία.
Η αποκατάσταση της έλλειψης ενός η περισσοτέρων δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα γίνεται με μία ακίνητη ανεξάρτητη μονάδα (εμφύτευμα/τα – κολόβωμα/τα – θήκη/γέφυρα) που προσφέρει εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα χωρίς να επηρεάζει διπλανά δόντια ή ούλα.
Οι δυνάμεις της μάσησης μεταφέρονται μέσω των εμφυτευμάτων στο κόκκαλο (όπως και με τα φυσικά δόντια) και έτσι εμποδίζεται η απορρόφηση του. Στατιστικά τα εμφυτεύματα έχουν μία πρόγνωση επιβίωσης για 15ετία εφόσον ακολουθηθούν τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα τόσο από τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.
Ο ασθενης ανταμειβεται από τα άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα και από την μακροβιότητα του αποτελέσματος. Η θεραπεία με εμφυτεύματα του προσφέρει ξανά την αίσθηση ότι έχει τα φυσικά του δόντια.

2) ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Η έλλειψη όλων των δοντιών αντιμετωπίζεται από την κλασσική προσθετική με την κατασκευή των ολικών οδοντοστοιχιών (μασέλες). Στην άνω γνάθο η συγκράτησή τους είναι αποδεκτή αλλά είναι συνήθως ογκώδεις κατασκευές που δυσκολεύουν τον ασθενή στην ομιλία και την μάσηση και δημιουργούν έντονη οστική απορρόφηση και υπερπλασία των ούλων στη σημεία που στηρίζονται. Στην κάτω γνάθο τα πράγματα είναι ακόμη χειροτέρα διότι η μικρή οστική επιφάνεια της κάτω γνάθου και η κινητικότητα της γλώσσας καθιστούν την συγκράτησή τους αδύνατη με αποτέλεσμα οι ασθενείς καταλήγουν στο να μη τις χρησιμοποιούν καθόλου αφού δεν καταφέρνουν ούτε να μιλήσουν ούτε να μασήσουν. Είναι σχετικά οικονομικές λύσεις με πολλά, όμως, λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα.
Η αποκατάσταση της έλλειψης όλων των δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να γίνει είτε με μία ακίνητη ανεξάρτητη μονάδα είτε με μια κινητή.
Η ακίνητη κατασκευή στηρίζεται στο κατάλληλο για τη κάθε περίπτωση αριθμό εμφυτευμάτων και καλύπτει το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της άνω ή κάτω γνάθου. Είναι απολύτως ακίνητη προφέροντας απόλυτη λειτουργική και αισθητική ικανοποίηση στον ασθενή που έχει παρόμοια αίσθηση με αυτή των χαμένων φυσικών του δοντιών.
Η κινητή κατασκευή, είναι αισθητά μικρότερη από την κλασσική οδοντοστοιχία, είναι εξαιρετικά σταθερή, πολύ ικανοποιητική αισθητικά και λειτουργικά, δεν επιβαρύνει τα ούλα και βοηθάει στη διατήρηση του οστού.

ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ (ΣΤΕΦΑΝΕΣ-ΓΕΦΥΡΕΣ)
Οι στεφάνες (θήκες δοντιών) και οι γέφυρες αποτελούν ένα είδος αποκατάστασης ελλειπόντων δοντιών. Καλύπτουν ολόκληρο το δόντι (μασητική επιφάνεια αλλά και περιμετρικά) και μιμούνται ουσιαστικά το φυσικό δόντι τόσο σε σχήμα, χρώμα, αισθητική αλλά και λειτουργία. Οι περιπτώσεις στις οποίες ένα δόντι θα χρειαστεί στεφάνη είναι πολλές. Εκτεταμένη τερηδόνα, απονευρωμένα δόντια, ραγισμένα δόντια, δόντια των οποίων εάν μεγάλο τμήμα έχει σπάσει και η αισθητική αποκατάσταση, είναι μερικοί από τους λογούς που συστήνεται η τοποθέτηση στέφανων. Οι Γέφυρες οι οποίες αποκαθιστούν δόντια που λείπουν, είναι ουσιαστικά στεφάνες οι οποίες είναι ενωμένες μεταξύ τους με τα γεφυρώματα, όπως ονομάζεται το τμήμα μιας γέφυρας που αντικαθιστά τα δόντια που λείπουν.

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1) ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ (ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ)
Οι ολοκεραμικές όψεις είναι μια λεπτή επιφάνεια πορσελάνης, που συγκολλείται στην επιφάνεια των δοντιών, με σκοπό να διορθώσουν ανωμαλίες της θέσης, του σχήματος και του χρώματος, αποτελώντας μια μόνιμη λύση στην αισθητική οδοντιατρική. Η αποκατάσταση πρόσθιων δοντιών με ολοκεραμικές όψεις δίνει την δυνατότητα στον οδοντίατρο να προτείνει στον ασθενή μια άψογη αισθητική οδοντοστοιχία με μια πάρα πολύ συντηρητική παρασκευή των δοντιών στηριγμάτων, με πεδόο εφαρμογής αποχρωματισμένα δόντια, διαβρώσεις της χειλικής επιφάνειας, αραιοδοντίες αλλά και αλλαγής σχήματος και μεγέθους.

2) ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ (ΘΗΚΕΣ) ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ
Κατασκευάζονται μόνο από πορσελάνη χωρίς μεταλλικό σκελετό. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι εξαιρετικής αντοχής και πλήρως βιοσυμβατό. Μπορούν να εφαρμοστούν και σε πρόσθια αλλά και σε οπίσθια δόντια, ειδικά σε περιπτώσεις όπου τα ούλα έχουν υποχωρήσει, σε περιπτώσεις δυσχρωμικών δοντιών ή όταν θέλουμε να κλείσουμε διαστήματα. Είναι πιο αισθητικές αποκαταστάσεις απο τις κλασσικές στεφάνες-γέφυρες μιας και η απουσία μετάλλου απο το εσωτερικό τους, προσδίδει το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα επιτρέποντας στο φως να τις διαπερνά οπως ακριβώς συμβαίνει και σε ένα φυσικό δόντι. Οι ολοκεραμκές αποκαταστάσεις μπορούν να αντικαταστήσουν και παλιές αποκατάστασεις, ανανεώνοντας με αυτόν τον τρόπο ριζικά την αισθητική και το χαμόγελο.

ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

1) ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
Είναι οι γνωστές «μασέλες». Πρόκειται για εργασίες από ακρυλικό υλικό που αναπληρώνουν όλα τα δόντια και πιθανές απώλειες μαλακών ιστών. Στηρίζονται πάνω στον βλεννογόνο του ασθενή και καλύπτουν τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες των ασθενών που τις επιλέγουν.

2) ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
Πρόκειται για οδοντοστοιχίες με ακρυλικά δόντια πάνω σε μεταλλικό σκελετό που καλύπτεται με ροζ ακρυλικό, ώστε να προσομοιάζει με τα ούλα του ασθενή. Αναπληρώνουν τα δόντια που λείπουν και στηρίζονται στα υπάρχοντα δόντια και τον βλεννογόνο.

Η Περιοδοντολογία ασχολείται με τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις των στηρικτικών περιοδοντικών ιστών, που έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική απώλεια πρόσφυσης, απώλεια φατνιακού οστού, σχηματισμό περιοδοντικών θυλάκων και υφίζησης των ούλων.
Κλινικά ευρήματα της περιοδοντίτιδας είναι η παρουσία υπερουλικής και υποουλικής πλάκας και τρυγίας,τα οιδηματώδη ούλα με αλλαγές στο χρώμα, σχήμα, σύσταση και μέγεθος, η αιμορραγία στην ψηλάφηση με τον περιοδοντικό ανιχνευτήρα καθώς και η ανίχνευση περιοδοντικών θυλάκων και ακτινογραφικής οστικης απωλειας.

Το φάσμα εφαρμογής της περιοδοντολογίας είναι τεράστιο και περιλαμβάνει τα εξής:
• θεραπεία χρόνιας ουλίτιδας
• συντηρητική και χειρουργική θεραπεία χρόνιας περιοδοντίτιδας
• θεραπεία περιεμφυτευματικών νόσων
• θεραπεία ουλοβλεννογόνιων προβλημάτων (υφιζήσεις ούλων, ουλικό χαμόγελο)
• αύξηση του όγκου της υπολλειμματικής φατνιακής ακρολοφίας εξαιτίας κάθετων/οριζόντιων οστικών ελλειμμάτων
• αήξηση των διαστάσεων των ούλων
• εκβάθυνση της ουλοχειλικής/ουλοπαρειακής αύλακας
• εκτομές χαλινών
• χειρουργική επιμήκυνση μύλης

ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
Οι ρητίνες είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για την έμφραξη (σφραγισμα) δοντιων απο τα οποια εχει αφαιρεθεί η τερηδόνα. Κύριο χαρακτηριστικό τους ειναι ότι το χρώμα τους ταιριάζει απόλυτα με αυτό των δοντιών.

Οι ρητίνες είναι υλικά που παρουσιαστηκαν στην οδοντιατρική με σκοπό να αντικαταστήσουν το αμάλγαμα που τόσο για αισθητικούς όσο και για ιατρικούς (περιέχει υδράργυρο) έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν μόνο για εμφράξεις στα πρόσθια δόντια, καθώς δεν παρουσίαζαν μεγάλη αντοχή στις μασητικές πιέσεις που είναι ιδιαίτερα έντονες στα πίσω δόντια.
Σήμερα πλέον έχουν κατασκευαστεί ρητινες που αντέχουν σε αυτές τις πιέσεις και μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν στα πίσω δόντια. Η αισθητική τους υπεροχή και οι συνεχείς βελτιώσεις της σύνθεσης τους, τις καθιστούν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό το υλικό επιλογής για την έμφραξη δοντιών που εχουν καταστραφει εξαιτιας τερηδονας, καταγματος, αποτριβης κ .τ.λ.

ΕΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΘΕΤΕΣ ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκατάσταση ενός δοντιού με ένα απλό σφράγισμα καθίσταται μη προβλεψιμη, είτε λόγω μεγάλης καταστροφής του, είτε λόγω άλλων παραγόντων. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει η εναλλακτική λύση χρησιμοποίησης ένθετου ή επένθετου σφραγίσματος. Το ένθετο-επένθετο-επερένθετο δομείται από τον οδοντοτεχνίτη έξω από το στόμα μετά από λήψη αποτυπώματος στο ιατρείο.

Έπειτα συγκολλάται στο δόντι με ειδική διαδικασία και η πρόγνωση της βιοσιμότητας είναι άριστη.
Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικες κατασκευές είτε από πολυμερές υλικό, είτε από πορσελάνη. Είναι μεγαλύτερης αντοχής από ένα απλό σφράγισμα και πολύ καλύτερης αισθητικής.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ
Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές παρεμβάσεις. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο σπίτι με αξατομικευμένα δισκάρια που παρέχει ο οδοντίατρος, είτε στο ιατρείο για ταχύτερα αποτελέσματα. Ο λευκαντικός παράγοντας διευσδύει στην αδαμαντίνη (σμάλτο) και διασπά τις χρωστικές, δίνοντας ένα αστραφτερό χαμόγελο.

 

ΕΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΘΕΤΣ ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκατάσταση ενός δοντιού με ένα απλό σφράγισμα καθίσταται μη προβλεψιμη, είτε λόγω μεγάλης καταστροφής του, είτε λόγω άλλων παραγόντων. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει η εναλλακτική λύση χρησιμοποίησης ένθετου ή επένθετου σφραγίσματος. Το ένθετο-επένθετο-επερένθετο δομείται από τον οδοντοτεχνίτη έξω από το στόμα μετά από λήψη αποτυπώματος στο ιατρείο. Έπειτα συγκολλάται στο δόντι με ειδική διαδικασία και η πρόγνωση της βιοσιμότητας είναι άριστη.
Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές κατασκευές είτε απο πολυμερές υλικό, είτε από πορσελάνη. Είναι μεγαλύτερης αντοχής από ένα απλό σφράγισμα και πολύ καλύτερης αισθητικής.

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ (ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ)
Οι ολοκεραμικές όψεις είναι μια λεπτή επιφάνεια πορσελάνης, που συγκολλείται στην επιφάνεια των δοντιών, με σκοπό να διορθώσουν ανωμαλίες της θέσης, του σχήματος και του χρώματος, αποτελώντας μια μόνιμη λύση στην αισθητική οδοντιατρική.
Η αποκατάσταση πρόσθιων δοντιών με ολοκεραμικές όψεις δίνει την δυνατότητα στον οδοντίατρο να προτείνει στον ασθενή μια άψογη αισθητική οδοντοστοιχία με μια πάρα πολύ συντηρητική παρασκευή των δοντιών στηριγμάτων, με πεδίο εφαρμογής αποχρωματισμένα δόντια, διαβρώσεις της χειλικής επιφάνειας, αραιοδοντίες αλλά και αλλαγής σχήματος και μεγέθους.

Η Ενδοδοντία ή ενδοδοντολογία είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής, ο οποίος ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των βλαβών του πολφού (απονευρώσεις), καθώς και των πολφικής αιτιολογίας βλαβών των περιοδοντικών και περιακρορριζικών ιστών.

Κατά την ενδοδοντική θεραπεία:
• Αφαιρείται ο πολφός του δοντιού, δηλαδή ο ιστός που βρίσκεται μέσα στο δόντι και του παρέχει ζωτικότητα και αισθητικότητα.
• Γίνεται απολύμανση και αποστείρωση του ριζικού σωλήνα ή των ριζικών σωλήνων,που αποτελούν τη συνέχεια του μυλικού θαλάμου και περιέχουν τα νεύρα και τα αγγεία του δοντιού.
• Ακολουθεί η ερμητική έμφραξη του ριζικού σωλήνα. Το εμφρακτικό υλικό θα πρέπει να φτάνει μέχρι το ακρορρίζιο – το τμήμα δηλαδή του δοντιού από το οποίο εισέρχονται σε αυτό τα αγγεία και τα νεύρα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΦΡΟΝΙΜΙΤΗ
Ο Οδοντίατρος μπορεί να συστήσει την εξαγωγή φρονιμίτη όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την εξαγωγή του δοντιού. Συνήθεις καταστάσεις που επιβάλλουν την χειρουργική εξαγωγή ενός φρονιμίτη, είναι:

• Έγκλειστοι φρονιμίτες που παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στη γνάθο και προκαλούν πόνο
• Ημιέγκλειστοι φρονιμίτες που έχουν ανατείλλει μερικώς από τη γνάθο και δημιουργούν πρόβλημα
• Περιστεφανίτιδα, μια μορφη περιοδοντικής λοίμωξης που συναντάται συχνά σε ημιέγκλειστους φρονιμίτες
• Βλάβη στο διπλανό δόντι ειτε εξαιτίας άμεσης επαφής, είτε έμμεσα λόγω ανάπτυξης περιοδοντικού αποστήματος κτλ.
• Τραυματισμου μαλακων ιστων (παρεια, γλωσσα)
• Ορθοδοντικές ανωμαλίες

ΑΚΡΟΡΡΙΖΕΚΤΟΜΗ
Η ακρορριζεκτομή είναι μια ενδοδοντική χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει τη χειρουργική αφαίρεση του άκρου της ρίζας ενός δοντιού (ακρορρίζιο). Η ακρορριζεκτομή χρειάζεται συνήθως σε περιπτώσεις αποτυχίας μιας απονεύρωσης ή και της επανάληψης μιας ενδοδοντικής θεραπείας. Σκοπός της ακρορριζεκτομής είναι η καταπολέμηση μιας μόλυνσης που έχει προσβάλει τους ιστούς γύρω από την άκρη της ρίζας, ώστε να σωθεί το δόντι και να αποφευχθεί η εξαγωγή του.


Με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο, με ουσιαστική και κορυφαία επιστημονική προσέγγιση θέτουμε καθημερινά την επιστήμη και τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και της ποιοτητας ζωής…

Οδοντιατρική

Παρέχουμε εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες. 

  Υποστήριξη

Ρωτήστε μας οποιαδήποτε στιγμή κάτι για τα δόντια σας. 

Θεραπείες Προσώπου

Θεραπείες αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος!

xvideos,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
tiktok download,
MP3 download,
Ipad Air Vs Ipad Pro,
Travel Bag Reviews,
Watch Get Out,
xxxfuck,
G Lucky,